Over ons

Een stukje geschiedenis!

In 1939 is Hend Hendriks gaan boeren. Samen met zijn vrouw Mien de Klein hadden ze een aantal koeien. Hend Hendriks, ook wel bekend als “De Booi” hield ook erg van tractoren.

In 1973 namen Jan en Corry Hendriks – Derks het bedrijf over. Hend had 12 kinderen waarvan er een aantal naar het beloofde land New zeeland vertrokken.

Toen het in 1980 wat slechter ging met de landbouw in Nederland vertrokken ook Jan en Corry naar de andere kant van de wereld. 

Herman de Klein, de schoonzoon van Hend Hendriks samen met zijn vrouw Marietje namen het bedrijf weer over van Jan Hendriks. Herman begon met akkerbouw en hij verdiepte zich in het telen van mais, suikerbieten en aardappels. Al snel kwam zijn zoon Pim erbij in het bedrijf.

Het duurde dan ook niet lang of ook de tak loonwerk kwam in zicht. In 2005 bouwden ze een loods en ook 2011 kwam er nog een bij. De werkplaats werd verbouwd .Hier worden niet alleen eigen machines maar ook machines en tractoren van derden onderhouden.In de werkplaats worden kleine en groter  beurten aan machines en tractoren  verricht.Ook zijn we in het bezit van een laptop die de storingen kan uitlezen.

Inmiddels zijn we de weg ingeslagen richting precisie  landbouw.Dit wordt steeds meer ingezet.Met precisielandbouw wordt door middel van technologie heel precies bepaalt welke behandeling planten  nodig hebben. Al onze tractoren zijn uit gerust met GPS .Ook wordt er gewerkt met Taak kaarten zodat we de kalk strooien op de juiste plaatsen.Ook kunnen we mest uitrijden op basis van taak kaarten.

Dit jaar hebben we een nieuwe 5 schaar ploeg op Gps met ondergronders en Flexpack .Met de Flexpack kan men de druk zelf instellen.

Verder is onze Amazone Kunstmeststrooier uitgerust met sectie afsluiting.Ook het zaaien van Suikerbieten Voederbieten en Mais wordt door middel van sectie afsluiting gedaan.We kunnen met de solitair Lemken al uw zaden zaaien.Zo hebben we afgelopen jaar granen bloemen soja sorghum luzerne en allerlei andere zaden gezaaid met deze machine.Deze kan in combinatie met frees Rotterkopegg  en voorzetwoeler gebruikt worden.In 1 werkgang kunnen we u stoppels weg frezen en gelijk u vanggewas inzaaien.

Voor het zaaien van een vroeg vanggewas bij mais gebruiken we de Zocon Greenseeder 9-Element

Alle planten spuiten we met onze getrokken 27 meter Gps aangestuurde Amazone spuit.

De bieten rooien we met de Grimme bietenrooier 620 Maxtron. We rijden de Voederbieten en suikerbieten af met de drieasser Beco en tandemasser Deze worden natuurlijk ook ingezet voor andere doel einden.

Met deze machines hopen we u te kunnen helpen nu en in de toekomst

voor meer informatie:

Pim de Klein 06-51131056