Over ons

Een stukje geschiedenis!

In 1939 is Hend Hendriks gaan boeren. Samen met zijn vrouw Mien de Klein hadden ze een aantal koeien. Hend Hendriks, ook wel bekend als “De Booi” hield ook erg van tractoren.

In 1973 namen Jan en Corry Hendriks – Derks het bedrijf over. Hend en Mien hadden 12 kinderen waarvan er een aantal naar het beloofde land New zeeland vertrokken.

Toen het in 1980 wat slechter ging met de landbouw in Nederland vertrokken ook Jan en Corry ook naar de andere kant van de wereld.

Herman de Klein, de schoonzoon van Hend Hendriks namen samen met zijn vrouw Marietje  het bedrijf weer over van Jan Hendriks. Herman begon met akkerbouw en hij verdiepte zich in het telen van mais, suikerbieten en aardappels. Al snel kwam zijn zoon Pim erbij in het bedrijf.

Het duurde dan ook niet lang of ook de tak loonwerk kwam in zicht. In 2005 bouwden ze een loods en ook 2011 kwam er nog een bij. De werkplaats werd verbouwd. Hier worden niet alleen eigen machines maar ook machines en tractoren van derden onderhouden. In de werkplaats worden kleine en groter  beurten aan machines en tractoren  verricht. Ook zijn we in het bezit van een laptop die de storingen kan uitlezen.

Sinds een aantal jaren transporteren we ook mest met zowel mesttank als walking floor. Ook verzorgen we diverse kalkmeststoffen.

De mest wordt uitgereden met de Vervaet Hydro Trike .Deze kan zowel met zodenbemester 9 mtr als met landbouwinjecteur 7.80 mtr uitgereden worden.

Met de 6 mtr schijfegg injecteur kunnen we ook op ruwer grond zoals bijvoorbeeld groenbemesters tarwe stoppels en pas gerooid aardappelland injecteren

Inmiddels zijn we de weg ingeslagen richting precisie landbouw. Dit wordt steeds meer ingezet. Met precisielandbouw wordt door middel van technologie heel precies bepaalt welke behandeling planten  nodig hebben. Door middel van grondmonsters die we steken en verder verzorgen, kunnen we kijken wat er eventueel gedaan kan worden om de grond te verbeteren. Al onze tractoren zijn uit gerust met GPS. Ook wordt er gewerkt met taakkaarten zodat we de kalk strooien op de juiste plaatsen. Met de  Vervaet Hydro Trike  kunnen we ook mest uitrijden op basis van taakkaarten tevens gaan we in 2021 vloeibare kalk verzorgen. Hiervoor word een speciale spuitboom gebruikt.

Verder is onze Amazone Kunstmeststrooier uitgerust met sectie afsluiting.

Alle gewassen spuiten we met onze getrokken 27 meter GPS aangestuurde Amazone spuit. Dit in samenwerking met Roel Dirk

 

Met de drieasser Beco en tandemasser rijden we Bloembollen aardappels bieten en andere producten. 

Voor een tussen opslag hebben we een mestcontainer.

Met deze machines hopen we u te kunnen helpen nu en in de toekomst

voor meer informatie:

Pim de Klein 06-51131056